Avaseminar: “ Uuele ringile – julgus luua ja uuendada”

07.10.2025

10:15 - 11:15

Radisson Collection Hotel konverentsikeskus, Rävala pst 3, Tallinn

Salvesta kalendrisse



Tagasi programmi

Avaseminar: “ Uuele ringile – julgus luua ja uuendada”

Ettevõtluspäeva avaseminari fookuses on uuenduste ja muutuste jõud. Räägime sellest, kuidas väikeettevõtja saab teadlikult astuda järgmise sammu – olgu selleks uue toote või teenuse loomine, uuele turule sisenemine, tööprotsesside digitaliseerimine või ringmajanduse põhimõtete rakendamine.

Kolm inspireerivat Eesti ettevõtet jagavad oma teekonda, praktilisi samme ja õppetunde, mis on aidanud neil leida värskeid ideid, katsetada uusi lahendusi ja saavutada kasvu:

  • Berricchi – Eesti looduskosmeetika bränd, kes seab keskmesse kestlikkuse. Nende jaoks ei ole see vaid loosung, vaid brändi väärtuspakkumise süda – refill-süsteem, plastpakendite tagastus, läbimõeldud ja looduslikud koostisosad ning vastutustundlik tootmine. Berricchi näitab, kuidas teadlikkus ja keskkonnasõbralikud valikud võivad muuta väikeettevõtte globaalse potentsiaaliga brändiks.
  • Raw Edge – TalTechi hargettevõte, kus Eesti tippteadus kohtub ettevõtlusega. Nende tehnoloogia ühendab fermentatsiooni, mikrobioloogia ja maitseteaduse, et luua toidupõhiseid (food-first) sekkumisi ülekaalu ja elustiiliga seotud haiguskoormuse vähendamiseks – päris toit, mis on korraga maitsev ja funktsionaalne. Fermentatsiooni käigus tekivad elusbakterid ning probiootiliste bakterite toodetud bioaktiivsed ühendid, näiteks lühikese ahelaga rasvhapped, mis toetavad seedimist, immuunsust ja põletikuvastaseid protsesse. Esimene turule jõudnud toode – kuumtöötlemata karastusjook ilma lisatud suhkru ja sünteetiliste aineteta – pakub maitsvat alternatiivi kõrge suhkru- või magusainesisaldusega jookidele ning toob elusad piimhappebakterid igapäevaellu. Raw Edge väärindab kohalikke köögivilju, vähendab toiduraiskamist ning tõstab toorainete toiteväärtust – näidates, kuidas teaduspõhine innovatsioon ja ringmajandus saavad koos luua uusi lahendusi. Nii liiguvad nad suunas, kus päris toit saab olla ennetav jõud haiguskoormuse vähendamisel ja parem alternatiiv toidulisanditele ning ületöödeldud toitudele.
  • ÄIO – 2022. aastal Tallinna Tehnikaülikoolist välja kasvanud biotehnoloogiaettevõte, mis muudab puidusuhkrud- ja põllumajanduse kõrvalproduktid spetsiaalse pärmi abil keskkonnasõbralikeks õlideks ja rasvadeks. Nende eesmärk on pakkuda jätkusuutlikke alternatiive palmiõlile ja loomsetele rasvadele, vähendades põllumajandusest ja loomakasvatusest tingitud keskkonnakahju. Koostööd tehakse enam kui 120 toidu-, kosmeetika- ja kodukeemiatööstuse partneriga üle maailma. Nende tehnoloogia pakub väikeettevõtjale inspireeriva näite, kuidas teadusest ja kõrvalsaaduste väärindamisest võib saada äriline edu ja keskkonnasõbralik läbimurre

Arutleme, kuidas uuendused sünnivad, milliseid takistusi tuleb ületada ning kuidas säilitada julgus ja paindlikkus kiiresti muutuvas ärikeskkonnas.

Avaseminar annab osalejatele nii inspiratsiooni kui ka konkreetseid tööriistu, et minna oma ettevõttega uuele ringile – mitte alati nullist alustades, vaid ka teadlikult edasi liikudes.

Sihtgrupp


Alustavad ja tegutsevad ettevõtjad

Esinejad


  • Berit Joosep – Berricchi
  • Mariliis Mia Topp – Raw Edge
  • Kristi Lember – ÄIO

Korraldaja


Tallinna Strateegiakeskus, Innovatsiooni ja ettevõtluse osakond