Tallinna ettevõtluspäevale registreerus ligi 5000 huvilist

1. oktoobril toimunud Tallinna ettevõtluspäeva „Ettemõte” seminaridel julgustasid kogemustega ettevõtjad ja eksperdid ettevõtlusega alustama ning oma ettevõtte tegevust laiendama. „Hea idee puhul ei tasu liiga pikalt mõtlema ja toodet-teenust täiustama jääda, tuleb lihtsalt pihta hakata,“ jäi kõlama ettevõtjate soovitus. 

Tallinna ettevõtlusdirektori Kalle Killari sõnul oli seekordne ettevõtluspäev väga edukas, mida kinnitab rekordiline seminaridele registreerunute arv. „Mul on hea meel, et mitmekesine programm kõnetas ettevõtjaid ja ettevõtlusega alustajaid. Lisaks inspireerivatele ettekannetele oli osalejatel suurepärane võimalus luua uusi kontakte ettevõtlusmaastikul tegutsevate inimestega. Loodan, et paljud osalejad said päevast väärtuslikke näpunäiteid oma äriidee arendamiseks,” lisas ta. 

Kokku toimus Radisson Collection hotelli konverentsikeskuses 54 tasuta seminari erinevatel ettevõtlusega seotud teemadel alates äriplaani koostamisest ja värbamisest, turunduse, AI-kaasamise ning küberturvalisuseni. 

Päeva avaseminaril „Ettemõte ehk kuidas teha targemaid otsuseid ettevõtlusega alustamisel” kogemusi jaganud ettevõtjad julgustasid alustavatel ettevõtjatel leida enda ümber toetavad partnerid.

„Üksinda ettevõtet kasvatada on keeruline, sest mitte ükski inimene ei ole kõiges väga hea,” selgitas juuksehooldusbrändi Rahu Care asutaja Paula Heintare, kelle arvates on mõistlik kaasata näiteks turundusspetsialist või ekspert, kes aitavad siseneda välisturgudele. Samuti julgustas Heintare teistelt ettevõtjatelt nõu küsima ning osalema alustavatele ettevõtjatele suunatud programmides.

Avaseminaril osalenud Teadlik ratsanik ratsutamissimulaatori maaletooja Kersti Tael sõnas, et ettevõtlusega alustamine võib olla hirmutav. „Karda aga, tee ikka!” kõlas Taela soovitus.

Ettevõtluspäeva programm valmis tihedas koostöös partneritega, kelle seas on Tallinna Ülikool, TalTech, Ettevõtluskõrgkool Mainor, Eesti Kaubandus-Tööstuskoda, teadus-ja ärilinnak Tehnopol, Eesti Toiduainetööstuse Liit, Eesti Tuleviku-uuringute Instituut,  Tallinna Ettevõtlusinkubaator, Ettevõtluse Innovatsiooni Sihtasutus, Eesti Töötukassa, Statistikaamet, Patendiamet jpt.

2. oktoobril toimub Tallinnas ettevõtluspäeva raames kolm veebiseminari. Lisaks tunnustatakse õhtul traditsiooniliselt Tallinna silmapaistvamaid ettevõtjaid ja ettevõtluse edendajaid ning antakse üle tänavused Tallinna ettevõtlusauhinnad. Lisaks seitsmele põhikategooriale antakse ettevõtluspäeval koostöös Tallinna Tehnikaülikooli, Tallinna Ülikooli, Eesti Kunstiakadeemia ja sihtasutusega Eesti Rakenduskõrgkoolid üle ka eriauhinnad aasta parimatele rakenduslikele teadustöödele.


Fotod ettevõtluspäevast 1. oktoobril 2024 galeriis (Ellen Rudi, Tallinna Strateegiakeskus)